logo

La Fàbrica

Situada en El Catllar (Tarragona)

Compte amb dos edificis fabrils situats a la vora del riu, prop del nucli urbà, un construït durant la primera meitat del segle XVIII i l’altre el 1860 ambdós magnífics exponents de l’arquitectura industrial d’aquesta època i, alhora, veritables motors de la activitat econòmica de la ciutat, al seu moment.
En el conjunt hi ha dues xemeneies monumentals, troncopiramidals de planta quadrada i de diferent alçada. Es va fabricar paper fins a 1912, convertint-se després fàbrica tèxtil. El 1914 es va instal·lar una central elèctrica, que va funcionar fins al 1972.
El 1975, amb la crisi del tèxtil, la fàbrica va tancar portes. Al mateix recinte també hi ha un molí de farina medieval de dues naus.

La Fabrica
La fabrica

La Fàbrica

La Fàbrica del Catllar és una antiga empresa de paper i després tèxtil que va tancar les portes el 1975. Abandonada des d’aquell moment, espera que se li doni algun ús. Hi ha un projecte en marxa, però quan començarà? Mentrestant nosaltres gaudirem de la seva solitud.

Situada entre una petita església i una zona de menjar, espera pacient que algú li torni la vida a la Fàbrica del Catllar.

Aquesta era una d’aquelles sortides que no saps molt bé el que et trobaràs i si podràs entrar.

És fàcil aparcar, ja que a la zona hi ha poques casa i l´aparcament d´una petita església ens serveix per deixar el cotxe. En un parell de minuts estem a lentrada principal a la fàbrica.

Una gran xemeneia ens dóna la benvinguda. Ens sorprèn que s’escolta molta gent i és perquè molt a prop hi ha una zona amb taules per menjar i un parc perquè la gent passegi (cosa que fa que la zona sigui molt concorreguda, fins i tot la fàbrica ens trobem grups de gent).

Galeria d’Imatges

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.