El dia dels morts “Catrines”

Halloween, una nit en bona companyia

Les Catrines

La temàtica de la celebració d’aquest Halloween va ser Les Catrines, un Grup d’amigues amb les seves families van celebrar un Halloween al pur estil Mexicà.

Avui dia, la Catrina, sent una invenció popular, s’ha tornat un artefacte popular i ha sortit dels límits del llenç o el gravat per ser part de la cultura viva mexicana, dels seus usos i costums. Parteix de “allò mexicà” i de la seva posició enfront de la mort. Se l’observa, se l’acosta, la fa part del seu entorn, del seu art i és una artesania que simbolitza el mestissatge. S’ha tornat artesania que ressalta la riquesa formal i espiritual del país.

La imatge de la Catrina s’està convertint en la imatge mexicana per excel·lència sobre la mort, cada vegada és més comú veure-la plasmada com a part de celebracions de dia de morts al llarg de tot el país, fins i tot ha traspassat la imatge bidimensional i s’ha convertit en motiu per a la creació d’artesanies, ja sigui de fang o altres materials, les quals depenent de la regió poden variar una mica a la seva vestimenta i fins i tot el seu famós barret, però que potser se’ls ha anomenat “catrines”.

firma

Les Catrines, Halloween

una petita reunió d’amigues i les seves aficions.

Galeria d’Images

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.